Vier generaties Snels

Al 80 jaar is Slagerij Snels een begrip in Waspik en omstreken. Inmiddels is het de vierde generatie Snels die de slagerstraditie voortzet. Verantwoord kwaliteitsvlees leveren is waar het familiebedrijf voor staat. Met de tijd is de slagerij uitgebreid met ook catering- en traiteursproducten. Onze nieuwe winkel zal vanaf 22 mei 2012 geopend zijn. Hiermee sluiten de deuren van de voormalige winkelpanden aan Kerkstraat 29 en de Havendijk 6 in Waspik.

Artikel van Marcel Donks in de Dorpskrant:

“We gaan uitbreiden en professionaliseren met behoud van kwaliteit”

In het dorp werd er al langer over gesproken en nu de werkzaamheden in volle gang zijn is het duidelijk: er wordt hard gewerkt aan de nieuwe slagerij van Snels in de Kerkstraat. Rutger en Sasja Snels hopen begin mei de deuren te kunnen openen. Broer Rob gaat op de achtergrond meedraaien en zal later volledig in het bedrijf instromen. Daarmee zet de traditie van de Waspikse slagersfamilie zich voort.

Het is overgrootvader Gerardus Snels die in 1932 als slager in Waspik begint. Inmiddels is de vierde generatie Snels als slager actief in het dorp. In Waspik hebben Jos en Gusta een slagerij en ook Rutger met z’n vrouw Sasja. “Je kunt met recht zeggen dat het ons in ’t bloed zit”, vertelt Rutger (39). Hij volgt de slagersvakopleiding in Utrecht en is daarna ambulant werkzaam in verschillende slagerijen. “Ik wist al op jonge leeftijd dat ik net als m’n vader slager wilde worden. Een eigen slagerij in Waspik: dat was het voor mij! Sinds 1999 run ik met Sasja de slagerij op de Havendijk. Samen met de slagerij van mijn ouders valt dit onder Snels Slagerijen.”

Lees het gehele artikel; download onderstaande pdf

BijlageGrootte
interview_dorpskrant.pdf59.38 KB